Cees van der Knaap

Bestuursvoorzitter

Cees van der Knaap is voorzitter van het bestuur van de stichting en is bekend en begaan met de WFC Experience. Van 2008 tot 2017 was hij burgemeester van Ede. Onder zijn leiding haalde de gemeente Ede het World Food Center naar deze prachtige locatie aan de rand van de Veluwe en naast het NS station Ede-Wageningen. Van 2002 tot 2007 was Van der Knaap staatssecretaris van Defensie. Voor die tijd was hij namens het CDA lid van de Tweede Kamer.

“De Universiteit van Wageningen is wereldwijd bekend. De regio Food Vallley is mede daardoor op productie en kennis van Food één van de Top Regio’s van ons land. In de directe omgeving van het station Ede-Wageningen ontstaat een gebied waar voedselbedrijven en consumenten elkaar ondersteund vanuit de kennis vanuit de universiteit van Wageningen elkaar treffen. Het World Experience Center is daarin een internationale Trekker.”

Dirk Lubbers

Penningmeester en bestuurslid

Dirk Lubbers was de afgelopen jaren actief als directeur bij Tourism Group International en was daar medeverantwoordelijk voor de uitbreiding van het bedrijf naar Berlijn, Stockholm en Kopenhagen. Daarvoor vervulde hij ruim zes jaar de rol van algemeen directeur bij de Heineken Experience. Onder hem groeide de Experience uit van een relatief klein museum met zo’n 340.000 bezoekers per jaar in 2009 naar één van de populairste toeristenattracties van Amsterdam met ruim een 1.000.000 bezoekers per jaar.

LinkedIn-profiel van Dirk Lubbers

“In 2050 moeten er 10 miljard monden gevoed worden. Dit stelt ons voor grote nationale en internationale uitdagingen. Hoe breng je dat verhaal op een goede en positieve manier? Ik ben er van overtuigd dat de tijd nu rijp is voor een attractie waar consumenten meer leren over voedsel en de keuzes die we daarin maken. De World Food Center Experience heeft de potentie om een topattractie te worden.”

Lees het interview met Dirk Lubbers

Ika van de Pas

Bestuurslid

Ika van de Pas heeft haar sporen verdiend op het gebied van duurzaamheid en gezondheid in relatie tot voeding. Als directeur van de stichting Milieu Centraal, houdt zij zich dagelijks bezig met het adviseren van consumenten op het gebied van duurzaamheid, milieu en voeding.

LinkedIn-profiel van Ika van de Pas

“Ik ben blij dat de World Food Center Experience er komt en denk zeker dat de WFC Experience voorziet in een grote behoefte. Eten is een onderwerp wat iedereen dagelijks enorm bezighoudt.”

Lees het interview met Ika van de Pas

Martin Ruiter

Bestuurslid

De combinatie van food en ondernemen zit boerenzoon Martin Ruiter in het bloed. Hij kwam naar Wageningen om te studeren aan de WUR en ging daar niet meer weg. Zijn eerste wapenfeiten als ondernemer was de overname van het Heerenstraat Theater in Wageningen, in 2004. In 2013 startte hij met enkele partners engineerings- en consultancybedrijf QING, dat zich richt op de energietransitie en op de mechanische kanten van foodproductie en -packaging.

LinkedIn-profiel van Martin Ruiter

“Vanuit mijn kennis en ervaring in deze regio geloof ik absoluut in het potentieel van de World Food Center Experience als hart van een prachtig woon- en werkgebied binnen de Foodvalley.”

Lees het interview met Martin Ruiter

Hans Dagevos

Bestuurslid

Hans Dagevos is consumptioloog en senior onderzoeker aan de Wageningen University & Research (WUR). In zijn rol bij de universiteit houdt Dagevos zich bezig met voedselconsumptiegedrag, voedselbeleid en dynamiek binnen de moderne consumptiesamenleving en beleveniseconomie.

LinkedIn-profiel van Hans Dagevos

“De WUR kijkt tegenwoordig met een brede bril naar zaken als voedingsproductie, consumptie, duurzaamheid, milieu en gezondheid. Daarom vinden we de World Food Center Experience ook zo interessant. Dit initiatief in onze eigen Foodvalley en op een steenworp afstand van WUR, brengt die breedte samen en zet de consument centraal.”

Lees hier het hele interview en maak kennis met Hans Dagevos