TeKa Groep wordt exploitant World Food Center Experience

Ede, 15 oktober 2020 – De exploitatie van de World Food Center Experience in Ede komt in handen van TeKa Groep. De gunning is het resultaat van een Europese aanbesteding van de stichting WFC Experience die deze thema-attractie rondom voedsel in Ede realiseert. Met de keuze voor TeKa Groep kiest de stichting WFC Experience voor […]

Read more
Kraaijvanger Architects en Braaksma & Roos Architectenbureau ontwerpen gebouw World Food Center Experience

Ede, 22 september 2020 – De opdracht voor het ontwerp van het gebouw van de World Food Center Experience is gegund aan Kraaijvanger Architects en Braaksma & Roos Architectenbureau. De gunning is het resultaat van een Europese aanbesteding van de stichting WFC Experience die de thema-attractie rondom voedsel in Ede realiseert. Met de Rotterdams/Haagse architectencombinatie […]

Read more
Aanbesteding definitief ontwerp en bouw inhoud Experience gepubliceerd

Deze week is de officiële aanbesteding voor het ontwerpen en bouwen van de inhoud van WFC Experience gepubliceerd op Tenderned. Deze aanbesteding is gericht op het vinden van een Experience architect en bouwer die het Masterplan en de nota van uitgangspunten verder uitwerkt tot een definitief ontwerp en in de realisatiefase als hoofdaannemer de attractie […]

Read more
Consumptioloog Hans Dagevos nieuw bestuurslid van de WFC Experience

Ede, 11 juni 2020 – Deze week heeft de Stichting World Food Center Experience haar bestuur versterkt met Hans Dagevos. Dagevos is consumptioloog en senior onderzoeker aan de Wageningen University & Research (WUR).  Met de aanstelling van Dagevos namens de WUR is het bestuur op volle sterkte. Eerder traden Cees van der Knaap (als tijdelijk […]

Read more
Maak kennis met bestuurslid Hans Dagevos

“De WFC Experience gaat op betekenisvolle én belevingsvolle manieren het contact met consumenten maken.” Het bestuur van de Stichting World Food Center Experience is deze maand versterkt met een vijfde bestuurslid. Hans Dagevos is consumptiesocioloog en als senior scientist verbonden aan Wageningen University & Research (WUR). Zijn onderzoeksinteresses richten zich onder meer op voedselconsumptiegedrag, voedselbeleid […]

Read more
Wereldvoedseluitdaging: de corona-uitbraak en onze voedselsystemen

Een van de belangrijkste drijfveren voor de realisatie van de World Food Center Experience is een bijdrage te willen leveren aan het aanpakken van grote internationale voedseluitdagingen. Die uitdagingen, onder meer met betrekking tot het op een duurzame en gezonde wijze voeden van een groeiende wereldbevolking, zijn alleen maar groter geworden nu door de coronacrisis […]

Read more
Aanbesteding architect Experience-gebouw gestart

Vorige week is de officiële aanbesteding voor de architect van het gebouw van de World Food Center Experience gepubliceerd op Tenderned. Met de aanbesteding wil de stichting de uiteindelijke architect selecteren voor de verbouw van het betreffende gedeelte van de Mauritskazerne en het nog te bouwen nieuwe gedeelte achter de kazerne. De combinatie van het […]

Read more
Bestuur Experience versterkt met twee nieuwe bestuursleden

Deze week heeft de Stichting World Food Center Experience haar bestuur verder versterkt. Directrice van Milieu Centraal, Ika van de Pas en Martin Ruiter zijn officieel benoemd tot bestuursleden. In januari werd de stichting opgericht en traden Cees van der Knaap en Dirk Lubbers al toe tot het bestuur. Het stichtingsbestuur is eindverantwoordelijk voor de […]

Read more
Maak kennis met nieuw bestuurslid Martin Ruiter

“Als we vooruit willen zullen we keuzes moeten maken!” Aan het woord is Martin Ruiter, een van de twee nieuwe bestuursleden van de stichting World Food Center Experience. Iemand die zichzelf liever ondernemer noemt dan bestuurder, hoewel hij op beide gebieden inmiddels een stevig trackrecord heeft opgebouwd. Iemand ook die stevig geworteld is in de […]

Read more
Ika van de Pas nieuw bestuurslid Experience

‘De balans vinden, tussen vermaak en inhoud, dat is nu juist het leuke!’ Het bestuur van de stichting World Food Center Experience heeft zich nu ook versterkt met iemand die haar sporen verdiend heeft op het gebied van duurzaamheid en gezondheid in relatie tot voeding. Niet toevallig kernthema’s van de WFC-Experience. Als directeur van de […]

Read more