Oprichting Stichting WFC Experience bijna rond

Terwijl de zomer begonnen is, en mensen links en rechts op vakantie gaan, wordt er bij de World Food Center Experience hard doorgewerkt. Vóór de schermen wordt dat vooral zichtbaar in het toenemend aantal evenementen dat op het WFC plaatsvindt, rond de kazernes, in de Mauritskazerne en in het Akoesticum. Achter de schermen gebeurt zo […]

Read more
“We moeten Nederland veel meer positioneren als agrifood innovator”

Roger van Hoesel, directeur van Foodvalley NL, geeft volmondig toe dat hij het zelf ook nog regelmatig gebruikt; de positionering van Nederland als ’s werelds een na grootste exporteur van agrifood producten. “Het klinkt goed en is altijd een mooie binnenkomer bij een internationaal publiek. Maar het betekent helaas niet zo veel. Het zegt niets […]

Read more
Food Unplugged weer succesvol!

Met gewoon téveel workshops om uit te kiezen, fantastische food-innovaties, heerlijk eten en ook nog eens een keer geweldig weer, was het een event om niet snel te vergeten. De 2019 editie van Food Unplugged was weer geweldig. Opnieuw bruiste het terrein van het World Food Center en konden alle bezoekers op de voormalige stormbaan […]

Read more
Marktconsultatie voor exploitant WFC Experience

In de afgelopen weken is onder leiding van een inkoopadviseur van de provincie Gelderland en de kwartiermaker voor de WFC Experience het traject opgestart dat uiteindelijk moet leiden tot een contract met een exploitant voor de World Food Experience in Ede. De exploitant moet tijdens de exploitatiefase (voorzien vanaf eind 2022) de dagelijkse bedrijfsvoering van […]

Read more
“Nu eerst een onafhankelijke stichting opzetten”

Toen eind maart de budgetten vanuit de provincie Gelderland en de gemeente Ede definitief werden bevestigd, begon er een nieuw hoofdstuk voor de World Food Center Experience. Om een sterke Experience te kunnen neerzetten, moet er eerst nog iets anders worden gebouwd: een sterke organisatie.  Deze nieuwe organisatie voor de World Food Center Experience krijgt […]

Read more
Mauritskazerne opent 1 juli als evenementenlocatie

De Mauritskazerne opent 1 juli op het WFC. De kazerne wordt ingezet als locatie voor zakelijke evenementen tot 600 personen. Een rijksmonument waar historie, duurzaamheid en food samenkomen. Tijdens de opening is de locatie te bezichtigen, aanmelden kan via deze link. De Mauritskazerne is gebouwd in 1904 en ademt historie door de industriële look van […]

Read more
World Food Prize 2019 naar Nederlandse plantenveredelaar Simon Groot

Vandaag is de World Food Prize 2019 toegekend  aan de Nederlander Simon N. Groot (84), vanwege zijn grote en succesvolle inzet om miljoenen kleine boeren in meer dan 60 landen een beter economisch perspectief te bieden. Door de lokale kleinschalige teelt van groenten belangrijk te verbeteren bereikte hij niet alleen een inkomensverhoging voor kleine boeren, […]

Read more