Rijksmonumentale Mauritskazerne

De World Food Center Experience wordt gerealiseerd in- en aan de voormalige Mauritskazerne. Een imposant rijksmonument, centraal gelegen op het 28 hectare grote World Food Center terrein.

De Mauritskazerne is gebouwd in neo-renaissancestijl en bood vanaf 1904 onderdak aan officieren en soldaten van de Nederlandse infanterie. De kazerne maakt onderdeel uit van het kazerneterrein Maurits-Zuid, dat grenst aan de Veluwe. Met ingang van juli 2019 is de Mauritskazerne, vooruitlopend op de realisatie van de WFC Experience, ingericht als een moderne evenementenlocatie met een grote zaal waar bedrijven tot 600 gasten kunnen ontvangen. Verder zijn er 12 subruimtes voor bijvoorbeeld workshops, brainstormsessies of vergaderingen.

Hier komt vanaf 2022 de World Food Center Experience van ongeveer 5500 m2, gebruikmakend van zowel het bestaande monumentale gebouw, als ook van een iconisch en modern vormgegeven aanbouw.

De Mauritskazerne ligt op 500 meter afstand van het Intercitystation Ede-Wageningen en kent goede aansluitingen op de A12. Met een ligging in de meest centrale gemeente van Nederland, Ede, is optimale bereikbaarheid zo gegarandeerd.

Regio Foodvalley

Deze plek binnen Nederland is echter ook om een andere reden gekozen: het World Food Center ligt midden in de regio Foodvalley: een centraal in Nederland gelegen samenwerkingsverband van acht gemeenten gericht op food en innovatie.

In deze regio zijn ook belangrijke rollen weggelegd voor onder andere Wageningen University & Research, Ziekenhuis Gelderse Vallei, dat zich heeft toegelegd op voeding en beweging in de patiëntenzorg, en Sportcentrum Papendal,dat gezonde voeding voor topsporters als belangrijk doel heeft.

Daarnaast kent de regio ruim 2.600 agrofoodbedrijven. Van start-ups en mkb-bedrijven tot en met gerenommeerde R&D-instituten van multinationals. Deze unieke combinatie van bedrijven, kennis-, zorg-, en sportinstellingen maken FoodValley tot dé internationale topregio voor kennis en innovatie op het gebied van agrofood en health. Het World Food Center wordt het kloppende hart van deze regio.

Innovation District

De WFC Experience is een belangrijk vliegwiel voor het interactieve en innovatieve kennismilieu van het World Food Center gebied. Rond de Experience wordt een gebied ontwikkeld als een thematisch Innovation District gericht op Food.