Rijksmonumentale Mauritskazerne

De World Food Center Experience wordt gerealiseerd in en achter de rijksmonumentale Mauritskazerne. Het gebouw ligt centraal op het 28 hectare grote World Food Center terrein dat grenst aan de Veluwe en het intercity station Ede-Wageningen.

Verbouwing
Om in 2023 de Experience te kunnen openen, wordt het bestaande monumentale gebouw gerenoveerd en een modern vormgegeven aanbouw ontwikkeld. In totaal zal de thema-attractie over voedsel 5.5000 m2 groot worden.

Huidige invulling
De Mauritskazerne is gebouwd in neo-renaissancestijl en bood vanaf 1906 onderdak aan officieren en soldaten van de Nederlandse infanterie. Op dit moment is de Mauritskazerne, vooruitlopend op de realisatie van de WFC Experience, ingericht als een moderne evenementenlocatie met een grote zaal waar 600 gasten ontvangen kunnen worden. Er zijn diverse subruimtes voor bijvoorbeeld workshops, brainstormsessies of vergaderingen. Ook is de Mauritskazerne een gewilde plek voor kleine bedrijven en biedt het ruimte aan de innovatieve kas van de Nederbanaan.

Regio Foodvalley

Deze plek binnen Nederland is echter ook om een andere reden gekozen: het World Food Center ligt midden in de regio Foodvalley: een centraal in Nederland gelegen samenwerkingsverband van acht gemeenten gericht op food en innovatie.

In deze regio zijn belangrijke rollen weggelegd voor onder andere Wageningen University & Research, Ziekenhuis Gelderse Vallei, dat zich heeft toegelegd op voeding en beweging in de patiëntenzorg en veel innovatieve food- en boerenbedrijven. In totaal heeft de regio ruim 2.600 agrofoodbedrijven. Van start-ups en mkb-bedrijven tot en met gerenommeerde R&D-instituten van multinationals. Deze unieke combinatie van bedrijven, kennis-, zorg-, en sportinstellingen maken de regio tot dé internationale topregio voor kennis en innovatie op het gebied van agrofood en health.

World Food Center terrein

De WFC Experience is een belangrijk vliegwiel voor het interactieve en innovatieve kennismilieu van het World Food Center gebied. Rond de Experience wordt een gebied ontwikkeld als een thematisch Innovation District gericht op Food waar gewoond, gewerkt en beleefd wordt.