Het WFC is een initiatief van gemeente Ede, provincie Gelderland, Wageningen University & Research, Stichting World Food Centers en WFC Development B.V. (een samenwerking van BPD (Bouwfonds Property Development), Green Real Estate B.V. en Van Wijnen Groep N.V.).

Betrokken bedrijven en organisaties WFC Experience

Al vanaf het begin zijn een aantal bedrijven intensief betrokken bij de ontwikkeling van de WFC Experience. Dit zijn: Albert Heijn, DSM, FrieslandCampina, KeyGene, Nestlé, Rabobank en Scelta Mushrooms.

Daarnaast zijn ook de gezondheidssector, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen betrokken bij de invulling van het WFC.

Onderstaand een selectie van organisaties die zijn betrokken of betrokken zijn geweest bij de invulling van het WFC.

Foodvalley

Foodvalley is het centrale kennisintensieve agrifood ecosysteem van Nederland en levert een significante bijdrage aan de oplossing van mondiale vraagstukken op het gebied van food. Ede ligt in het hart van Foodvalley en mede daardoor een uitstekende plek voor het WFC. Foodvalley NL en Regio Foodvalley zijn daarbij belangrijke partners van het WFC.

Groeiende betrokkenheid NGO’s bij WFC

Het World Food Center stelt zichzelf het doel om het complexe verhaal van voeding op een objectieve manier te vertellen. Om tot een volledig beeld te komen van de uitdagingen en mogelijkheden voor het voeden van de wereldbevolking zoekt WFC actief het gesprek met NGO’s. Een aantal NGO’s heeft toegezegd deel te nemen aan de vervolgfase. Anderee NGO’s die graag met ons van gedachten wisselen over de invulling van het WFC zijn van harte welkom.

Ook voor uw organisatie is plaats bij het WFC!

Inmiddels zijn er diverse aantrekkelijke mogelijkheden voor bedrijven, fondsen en NGO’s om zich op een of andere manier te verbinden aan het WFC. Volg het voorbeeld van koplopers als Albert Heijn, FrieslandCampina, Scelta Mushrooms, KeyGene, Rabobank, DSM en Nestlé, en profiteer van de unieke mogelijkheden die het WFC biedt.

Download de Brochure of neem contact met ons op
info@wfc-experience.nl

Brochure WFC Experience